VERTAILU | Willy Fog: Matka maailman keskipisteeseen

25.10.2021

Matka maailman keskipisteeseen on vihdoin julkaistu kokonaisuudessaan. Miten kuva ja ääni eroavat aikaisempaan elokuvaversioon?

24.10.2021 | Kirjoittanut: Erkki Alho
Seuraa Suomikassua:
Suomikassu Facebook Suomikassu Instagram Suomikassu Youtube Suomikassu Twitter Suomikassu Discord


Sisältää mainoslinkkejä.

Mainoslinkit merkitty *-merkeillä.

Willy Fog: Matka maailman keskipisteeseen -piirrossarjan kaikki jaksot on julkaistu kokonaisuudessaan DVD:llä VLMedian toimesta. Kokoelma sisältää kaikki 13 jaksoa. Suomenkieliset äänet ovat tietenkin alkuperäisenä Ylen tekemänä. Onkin hienoa, että vihdoin Willy Fog 2 on vihdoin saatavana alkuperäisessä muodossaan, eli sarjan jaksoina, eikä elokuvatiivistelmänä. Mielenkiintoista onkin nyt verrata uutta DVD-julkaisua aikaisempaan Suomessa julkaistuun PAN Visionin DVD-tallenteeseen. 

PAN Vision julkaisi vuonna 2004 Matka maailman keskipisteeseen elokuvaversion, joka on todella typistetty versio alkuperäisestä sarjasta. Willy Fog käsittääkin kaksi osaa: Matka maailman keskipisteeseen ja Matka kapteeni Nemon kanssa. Kummassakin 13 jaksoa. Tästä voikin päätellä kuinka paljon materiaalia on leikattu pois elokuvaversiosta, kun elokuvan kesto on vain 75 minuuttia, kun sarja sisältää 336 minuuttia.


Vertailussa nämä tallenteet:


Käy ostamassa tuote: 

|    *CDON*    |


Kuva

  • PAN Vision (2004): 4:3 MPEG-2 720x576 5-8 Mbps 
  • VLMedia (2021): 4:3 MPEG-2 720x576 4-7 Mbps

Suurin ero PAN Visionin ja uuden VLMedian julkaisujen välillä on sisällön osalta leikkaus ja ääninäyttely. Sarja onkin typistetty elokuvan muotoon hyvin radikaalisti hyppien kohtausten välillä. kohtauksia on leikattu erittäin paljon pois ja kohtaukset ovat vieläpä ihan eri järjestyksessä kuin alkuperäisessä sarjassa.

Huomaa vaalea vinjetti PAN Visionin elokuvaversiossa.

PAN Visionin julkaisussa on jopa tehty muutoksia kuvaan kuten vaalea vinjetti, jota ei löydy alkuperäisestä sarjasta VLMedian DVD:stä.

Huomaa Willy Fogin takki. Se ei ole niin tumma VLMedian julkaisussa.

VLMedian julkaisemassa DVD:ssä on tummemmat kohdat hiemat valoisampia. PAN Visonin julkaisussa tummat tekstuurit menevät jopa ehkä liikaakin tukkoon.

Taotao VHS kuva 3

Huomaa kuinka Transferin viikset ovat kokonaisia PAN Visionin julkaisussa.

Vaikka PAN Visionin julkaisu on tummempi, se näyttää olevan tarkempi reunoiltaan ja suorilta viivoiltaan. VLMedian kuvan resoluutio näyttää heikommalta. PAN Visonin kuva näyttää myös vähemmän pakatulta, sillä VLMedian kuvassa näkyy paljon pakkausartefakteja.

PAN Vision DVD-julkaisun kuvan kontrasti.
PAN Vision DVD-julkaisun kuvan kontrasti.
VLMedia DVD-julkaisun kuvan kontrasti.
VLMedia DVD-julkaisun kuvan kontrasti.

Ääni

  • PAN Vision (2004): Dolby Digital 1 Ch. 48 kHz 128 kbps 
  • VLMedia (2021): Dolby Digital 2 Ch. 48 kHz 192 kbps

PAN Visionin ja VLMedian julkaisuissa täysin eri suomenkielinen jälkiäänitys. Alkuperäisessä sarjaversiossa on Ylen tekemä dubbaus, kun taas elokuvaversiossa on PVP Voice Oy:n tekemä dubbaus, jossa on sekä samoja että uusia ääninäyttelijöitä. 


Yhteenveto

Matka maailman keskipisteeseen esitettiin ensimmäisen kerran suomenkielisellä jälkiäänityksellä vuonna 1995. Sarjaa ei ole ikinä julkaistu Suomessa näillä Ylen dubbauksilla VHS:nä, tai DVD:nä. VLMedialle hatunnoston arvoinen paikka, sillä näitä jaksoja on pystynyt katsoa vain televisiosta nauhoitettuna, tai suoratoistopalvelusta, kuten *Elisa Viihde Viaplay -palvelusta.

Mitä mieltä olet uudesta Matka maailman keskipisteeseen DVD-julkaisusta? Kaikki Willy Fog -julkaisut voit käydä ostamassa *CDON:sta.


Käy ostamassa tuote:


24.10.2021 | Kirjoittanut: Erkki Alho
Seuraa Suomikassua:
Suomikassu Facebook Suomikassu Instagram Suomikassu Youtube Suomikassu Twitter Suomikassu Discord

Oletko lukenut jo nämä jutut?


Kommenttialue

Voit kommentoida nimimerkillä kirjautumatta tai kirjautumallaTuoreimmat vertailut


Tuoreimmat uutiset


Tuoreimmat arvostelut

The Fabelmans on vangitseva elokuva, joka kertoo Spielbergin lapsuudesta ja ennen kaikkea elämästä ja taiteesta

Mitä saadaan kun yksinäinen suomalainen mies joutuu natsien tuhopartiota vastaan? Sisu!


Tuoreimmat kalenterit


Tuoreimmat kyselyt


Tuoreimmat erikoisartikkelit

1990-luvun alussa esitetty Kapteeni Planeetta ja maapartio otti vahvasti kantaa ympäristön saastuttamiseen. Minne katosi lastenohjelma, joka on ajankohtaisempi kuin koskaan?