INFO

Suomikassu.fi on suomalainen fyysisen median verkkokauppa ja Suomen audiovisuaalisen historian tietokanta. Sivustolla yhdistyvät elokuvatallenteet, niiden tiedot, TV-esitystiedot ja elokuvien ja sarjojen ohjelmatiedot, isoksi kokonaisvaltaiseksi tietokannaksi. Sivustolla julkaistaan myös elokuva-arvosteluja, uutisia, tallennevertailuja, historiikkeja ja blogitekstejä ym. Suomikassu.fi on siis paljon enemmän kuin pelkkä elokuvakauppa. Sen tarkoitus on saada sivuston vierailijat viihtymään ja tutkimaan Suomen audiovisuaalista historiaa.

Kaikki elokuva- ja sarjatallenteet, jotka tulevat Suomikassun elokuvakauppaan myyntiin, jättävät jälkensä Suomikassun tallennetietokantaan kattavilla tiedoillaan. Näin tietokanta rakentuu ja laajenee. Tässä sivuston vierailijat ovat erittäin tärkeässä osassa. Ostamalla Suomikassun elokuvakaupasta tuotteita, autat samalla tietokannan rakentamista ja annat arvokkaan tuen Suomen audiovisuaalisen kulttuurin ylläpitämiseksi.

Tervetuloa siis mukaan Suomikassun missioon tuoda nostalgiannälkäisten, tietoa etsivien ja elokuvaharrastajien luo Suomen audiovisuaalista historiaa mahdollisimman kattavasti. Tehdään tästä sivustosta yhdessä kattava ja viihtyisä tietopankki!

Päätoimittaja: Erkki Alho


SUOMIKASSUN TARINA

YouTube-kanava (2018-2020)

Suomikassulla on vaiherikas historia. Kaikki alkoi siitä, kun omilta itsenauhoitetuilta VHS-kaseteiltani löytyi TV-ohjelmia, joita ei päässyt mistään muualta näkemään. Mieleen juolahti ajatus että: "Nämähän on Suomen TV-historiaa ja arvokasta Suomen audiovisuaalista kulttuuria. Nämä pitäisi säilyttää ja näyttää koko kansalle." Syntyi Suomen kulttuuria vaaliva YouTube-kanava, jonka nimeksi muodostui Suomikassu, koska mistäpä muualtakaan autenttista kadonnutta TV-historiaa löytäisi kuin suomalaisilta VHS-kaseteilta.

Suomikassu YouTube-kanava aloitti toimintansa 10.08.2018. Kanavan tarkoituksena oli säilyttää ja tuoda ihmisten ulottuville suomalaista TV-historiaa. Kanavalla näytettiin Game Overia, Galileita ja Hugoa ym. YouTube-kanavan rinnalle alettiin rakentamaan vuoden 2020 loppupuolella omaa verkkosivua, joka toimisi tietokantana ohjelmille, tallenteille ja TV-esityksille, joita Suomikassun YouTube-kanava näytti. Ohjelmat koituivat kuitenkin tekijäoikeuksien takia mahdottomaksi tehtäväksi ylläpitää YouTube-videopalvelussa. Vuodenvaihteen jälkeen 2021 Suomikassu-kanava päätettiin lopettaa. YouTube-kanavan lopetus ei kuitenkaan hidastanut vauhtia, vaan valmistumassa oli jo Suomikassu.fi, johon päätimme panostaa jatkossa.

Verkkosivu (2021-)

Suomikassun idea säilyttää TV-historiaa kehittyi YouTube-kanavasta omaksi verkkosivukseen, jolla on edelleen sama missio: ylläpitää suomalaista TV-kulttuuria ja tuoda se ihmisten luo. Verkkosivun nimeksi kehittyi yksinkertaisesti "Suomikassu - Elokuva- ja TV-sivusto". Suomikassu.fi avasi sivustonsa 12.02.2021, ja on pyrkinyt siitä lähtien kehittymään kokonaisvaltaisemmaksi tietokannaksi kaikista Suomen televisiossa ja tallenteilla julkaistuista ohjelmista. Näihin ohjelmiin lukeutuvat esimerkiksi elokuvat, sarjat, piirretyt, dokumentit, konsertit, viihdeohjelmat, kaikki, mitä vain on esitetty Suomen televisiossa, tai julkaistu Suomessa tallenteella.

Suomikassu.fi kehittyi ensimmäisen vuotensa aikana myös uusien elokuvien arvosteluihin ja tulevien elokuvatallenteiden uutisointiin. Elokuvatallenteet tuntuivat olevan yhä tärkeämpi osa Suomikassun tietokantaa. Vaikka suoratoistopalvelut voivatkin olla nykyään se vallitseva tapa kuluttaa sisältöä, fyysinen media säilyttää sisältönsä autenttisemmin ja pitkäikäisemmin, sillä se ulottuu pidemmälle Suomen audiovisuaalisen kulttuurin historiaan. Fyysinen esine, kuten VHS-kasetti kansitaiteineen, on jo itsessään osa suomalaista audiovisuaalista kulttuuria.

Elokuvakauppa (2022-)

Tallennetietokannasta inspiroituneena Suomikassu avasi oman elokuvakaupan, joka pyrkii palvelemaan mahdollisimman hyvin suomalaisten fyysisen median keräilijöiden toiveita, olemalla samalla mahdollisimman vastuullinen suomalainen elokuvakauppa. Suomikassun sloganina toimii "Se viihtyisä elokuvakauppa", joka tarkoittaa sitä, ettei Suomikassu.fi ole pelkästään elokuvakauppa, vaan ennen kaikkea tietokanta Suomen audiovisuaalisen kulttuurin historiasta. Tietokannan parissa on mukava viettää aikaa katsellessa vanhojen VHS-kasettien kansitaiteita tai tutkien vanhojen ohjelmien TV-esityskertoja, samalla kun tekee leffaostoksia. Ja mikä parasta: ostamalla Suomikassun elokuvakaupasta, autat rakentamaan Suomen audiovisuaalisen kulttuurin tietokantaa.

Tervetuloa olemaan osa Suomikassun tarinaa!

Päätoimittaja: Erkki Alho

Seuraa Suomikassua:
Suomikassu Facebook Suomikassu Instagram Suomikassu Youtube Suomikassu Twitter Suomikassu Tiktok Suomikassu Discord

Keitä me olemme?

Erkki Alho

Päätoimittaja, Medianomi

Asiakaspalvelu, Artikkelit, Tietokanta, Verkkosivun suunnittelu ja toteutus, Some-tilien ylläpitäjä.

Ville Siirola

Toimittaja

Asiakaspalvelu, Artikkelit, Tietokanta, Verkkosivun toimivuus ja koodaus.


ARTIKKELIT


KAUPPA