TV-opastiedot: 26.04.1987

Sunnuntai

TV1

13.30 Pyhäpäivän hartaus
Pyhäpäivån hartaudessa mukana ryhmä Helsingin Baptistiseurakunnan nuoria Petri Ruotsalaisen johdolla.
13.45 Martinu•kvartetti tapaa Leif Segerstamin
Yhteistybssä Tsekkoslovakian television kanssa tuotettu ohjelma, jossa tsekkiläinen Martinu-kvartetti vieraitee Kuhmon karaarimusiikkifestivaaleilla ja Leif Segerstamin kesäpaikassa. Kvartetti soittaa Segerstamin jousikvarteton no 25, jossa sopraano.osuuden lau!aa Tuula-Marja Tuomela.
14.30 Vladimir Ashkenazy - sydämeni syke on venä!äi-
nen

Tamän kevään aikana nähdäan kaikkiaan viisi Christopher Nupenin ohjaamaa musiikkidokumenttia. Ensimmäisenä on vuorossa tutkielma maailmankuulutus pianotaiteilijas- ta Vladimir Ashkenazysta, joka jätti kotimaansa vuonna 1963. Ohjelamassa kuullaan Ashkenazyn ajatuksia musiikista ja esittävästä taiteesta, seurataan hänen konserttimatkojaan sekä muuttoaan Lontoosta 151antiin muutama vuosi länteentuton jälkeen. Uusinta vuodelta 1972.
15.25 Maailmanlopun mies
(The End of the World Man,) Belfastissa kuvattu irlantilainen nuonen elokuva vuodelta 1985. Ohjaus Bill Miskelly,
16.50 Toivotaan, toivotaan. Mtv
Ohjelmassa toteutetaan kat50jien musiikkitoiveita ja keratään varoja kuutovammaisten hywäksi tileille 9400 pankeissa ja 9077-7 postissa. Mukana Sonja Lumme, Ylioppilaiden Salonkiorkesteri, Bianca Morales ja Carola sekä videovieraina Lionel Richie ja The Beatles.
17.50 Tulevia opetusohjelmia
Katsaus lähiaikojen ohjelmistoon. Tuotanto Opetustelevisio.
17.55 Sähkeuutiset
Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
18.00 Sunnuntairaportti. Mtv
18.30 Tv-kotilääkäri. Mtv

(Tv-husiäkaren.) Sauna ja terveys. Asiantuntijana lääket ja kir. tri. Otavi J. Luurila. Suunnitte!ija: Kane Osterlund. Ohjaaja: Varpu Kuuse'a. (Med Svensk text.)
19.00 Maija Mehiläinen
(diet Maja.) Flip ansassa. Med svensk text.
19.20 Ville Vallaton
Sarjakuvasankari Ville saattamassa maailmaa sekasortoon
19.30 Afrikkalaiset. Kolminkertainen perintö
Sarja Afrikan mantereesta kirjoittajana ja juontajana professori Ali. A. Mazrui. Osa 5: Vakaantumista etsimåssä. "Afrikka on anarkian ja tyrannian välillä keikkuva maan.osa" sanoo professori Mazrui, "joka on perimiensä instituutioiden haurauden uhri." Yhtäältä sitä kuvaa viisi miljoonaa pakolaista, toisaa!ta vallankaappausten suuri määrä. Tässä ohjelmassa käsitellään siirtomaava(lan jälkeisten vuosien yrityksiä aikaansaada pitkåikäisiä haftituksia, sotilaskaappauksia ja ennenkaikkea niitä valtiollisia johtajia, joka ovat antaneet leimansa poliittiselle ajattetulle. Nåitä ovat Ghanan Jerry Rawlings, Zairen Mobuto Sese Seko, Zimbabwen Robert Mugabe ja Tansanian Julius Nyerere. Yhteenvetona professori Mazrui toteaa, ettei englantitaistyylinen parlamentaarinen demokratia Ottanut onnistuakseen Afrikassa. Tuotanto BBC. (Afrikansk kultur.) Svensk text i Text-tv s. 334.
20.30 Uutiset ja 5ää
20.45 Urheiluruutu
21.10 A-studion raportti

Idänkauppa murrosvaiheessa. tdänkauppa on suurempien ravistelujen kourissa kuin koko tahänastisen historiansa aikana. Vaihtuvia ovat niin kauppatavat, organisaatiot kuin kaupan muodotkin. Toimittaja Markus Leikola.
21.40 Pietari Suuri. Mtv
22.10 Kymmenen uutiset. Mtv
22.25 Pietari Suuri. Mtv

Illan osa jatkuu.
22.55 Tv-nytt
Aktuell kommentar och sportnytt.
23.15-00.15 Jääkiekkoilua
Maaitmanmestaruuskilpailujen alkusarjan ottefu Neuvostoliitto-Ruotsi. Selostus Juha Jokinen. Eurovisio, Wien.

TV2

14.00 Forsytein taru
Englantilainen sukutarina lontooTaisen kauppiasperheen vaiheista. 24. osa: lltapäivä Ascotissa.
14.50 Tomin ja Huckin seikkailut
Mark Twainin klassisiin nuorisoromaaneihin perustuva seikkailusarjan osa 23/25.
15.20 Kasmasiini
Kasmasiini on makasiini ja makasiinin osat järjestävät tänäan paikoilleen Awe ja Kasma. Toimittaja Eija Rautavuori.
15.55 Sunnuntaisin
- osa elamää! Potilaan hoito (Sondagsbppet) Kuo!ema
elämän loppuvaiheessa ja oikeus surra lähiomaisen kuolemaa. Tuotanto ruotsinkielinen perhetoimitus. Svensk text i Text-TV. sidan 333.
16.55 Jääkiekkoilua
MM-kilpailut: Suomi--Kanada. Alkusarjan ottelu. Suora lahetys. Selostaja Juha Jokinen. (Eurovisio, Wien.) Tekstitys Tek5ti-tv:n sivulla 333.
19.35 Kulttuuriruutu: Fanit
Peter von Baghin ohjelma ido!eitten ihailijoista. Kuinka pitkälle ihailu voi mennä? Esim. Erkki Rapo on jo päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan nimikirjoitusten keräilijånå. Elviksellä ja Disneyllä on fan-clubeja ja faneja ympäri maailmaa, tietysti myos suomalaisia.
20.05 Grönlantilainen seikkailu
20 vuotta sitten ryhmä suomalaisia uskalikkoja päätti hiihtää Gronlannin mannerjäätikön poikki. Ohjelma on tehty tuolta matkatla kuvatusta 8 mm filmistä. Kuvaus Eero Varonen, teksti Christer Boucht ja toteutus Heikki Ritavuori.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.45 Tyttökullat

Amerikkalaisen komediasarjan yhdeksästoista osa: Leikkaus. Tuotanto Touchstone Films.
21.10 Mesenaatti
(Metsenat) Neuvostoliittolainen e!okuva vuodelta 1982. Pääosissa Juri Stupakov, Jevgeni Steblov ja Valentin Shendtikova. Ohjaaja Valeri Rubintshik.
22.40-22.50 Teksti-tv:n uutiset ja sää
Text-tv:s nyheter och våder.