TV-opastiedot: 15.02.1987

Sunnuntai

TV1

8.30 Lasten ohjetmaa
- Professori Baltasar. - Mustalla valkeat sarvet. - Båstisar. - Det var det.
9.10-10.00 Sunnuntaiuusinta: Pääosassa Svetlana
Svetlana on sairastanut MS-tautia 25 vuotta - 3 vuotta sitten hän joutui pyöråtuoliin. Hän ei kuitenkaan ole antanut itsensä katkeroitua tai masentua. Svetlana sanookin, ettå vammahan on vain kehossa, sen ei saa antaa nitiståä. Toimittaja Maija•Liisa Wassmund. - Solujen sota. MS-sairaus on lisääntymässä. Sitä on tutkittu hyvin paijon, mutta parannuskeinoa ei vielå Ote 'bydetty. Nykyään tiedetåän kuitenkin mitä ihmiskehossa tapahtuu kun tauti on iskenyt. Toimittaja Maija-Liisa Wassmund.
11.40 Pyhäpäivän hartaus
Vuoksen rannalla katumuspäivänä. Imatralla mukana Kirsti Ijäs, Ritva Väänänen, Imatran seurakunnan kamarikuoro sekä Sari ja Janne Gröhn, kantele. Ohjaus Matti Patoheimo.
11.55 MM-hiihdot
MaailmanmestaruusWlpaiIujen miesten 15 km:n hiihto. Selostus Kari Hiltunen ja Hannu•Pekka Hånninen. Eurovisio, Oberstdorf. Tekstitys Teksti•tv:n s. 333.
13.55 Toivotaan, toivotaan. Mtv
Sävelkonsertti kuurojen ja kuulovammaisten hyväksi. Toiveita toteuttavat mm. Kirka, Lea Laven, Eija Ahvo, Modern Talking, Chris Rea ja Whitney Houston. Tilit 9400 pankeissa ja 9077-7 postissa. (Ohjelma tekstitetåän suomeksi).
14.55 MM.hiihdot
Maaitmanmestaruuskilpailujen mäkihyppy P90. Selostus Kari Hiltunen ja Hannu-Pekka Hånninen. Eurovisio, Oberstdorf. Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
17.25 Tutevia opetusohjelmia
Katsaus lähiaikojen ohjelmistoon.
17.30 Deutsch direkt!
Kahdeksannelta oppitunnilla kerrotaan opiskelusta ja työstä.
17.55 Sähkeuutiset
Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
18.00 Sunnuntairaportti. Mtv
-Sukupuolenvaihtajat, transseksuaalit, joutuvat Suomessa kohtaamaan käsittämåttömiä vaikeuk5ia arkipäivän
elamässä. -Ongelmalasten koulu, Naulakallio, ainutlaatuisessa asemassa Suomessa.
18.30 Loma-TV
Tute mukaan katsomaan, millaista on ltävallan
Obertauernissa. Veden ja lämmön kuntouttavan ja ren-
touttavan yhteisvaikutuksen taas koet kylpylälomalla Naantalissa. Toteuttajat Ritva Huhtala ja Pirkko Penttilä.
19.00 Maija Mehiläinen
(Biet Maja). Ville muurahaisena. Osa 8/26.
19.25 Ville Vallaton
Mihin kayttää Ville tänään rajattoman tarmonsa?
19.35 Kaikkoava paratiisi Kuudes osa: Menetetty johtaja. Seitsemäs osa ensi sunnuntaina. (E våntan på paradiset). Svensk text i Text-tv s. 334.
20.30 Uutiset ja sää
20.45 Urheiluruutu

21.10 A-studion raportti: Henkeen ja vereen
Suomen hilhtojoukkue on harjoitellut tätä kautta varten enemman kuin aikaisemmin. Kisavätineisiin on satsattu entistä enemman. Vlimeistä henkistä latausta ja rutistusvoimaa joukkue etsi viikko sitten Davosissa Sveitsissä. A-raportissa seurataan, miten hiihtojoukkueemme valmistautui MM-kisaan. Toimittajana Armi Kyynåräinen. Tuotanto Tv 1 Ajankohtaistoimitus.
21.40 Kesytön maa. Mtv
Uusseelantilainen draamasarja. Menetetty omaisuus. Kymmenen vuotta Ceci on taistellut pitäåkseen yksin pystyssä tilaansa. Hän toteaa rakkauden kaipuunsa turhaksi. Lisaä onnettomuuksia on tutossa. Sarja jatkuu Ho 22.25.
22.10 Kymmenen uutiset. Mtv
22.25 Kesytön maa. 2. osa. Mtv
22.55-23.15 Tv.nytt

Aktuell kommentar och sportnytt.

TV2

11.55-13.55 Skid-VM I Oberstdorf
15 km herrar. Reportrar: Bjorn Federley och Frank Sjöman. D;tekt såndning.
14.25 Forsytein taru
Englantilainen sukutarina lontoolaisen kauppiasperheen vaiheista. Neljåstoi5ta osa: Ristiriitoja. MV.
15.15 Joensuun kamarimusiikkivlikko 1985
Fine Arts -kvartetti esittåå Franz Schubertin jousikvarteton nro 14 d•molli. Ohjelma on taltioitu viidenneltå Joensuun Kamarimusiikkiviikolta Joensuun kirkossa 1985. Toimittaja Timo Panula.
16.00 Berättelsen om trumpetartranan
Trumpetartranan hotas av utrotning men ornitologer i Texas, där fågeln Overvintrar, och i Kanada, där den håckar, gor sitt yttersta för att rådda denna art. Produktion National GeographicWQED, USA. Suomenkielinen teksti Teksti-tv:n sivulta 334.
17.00 Tomin ja Huckin selkkailut
Mark Twainin klassisiin nuorisoromaaneihin perustuvan seikkailusarjan osa 13/26: Huck katoaa. Uusinta.
17.25 Kasmasiini
Elämä on teatteria ja jokaisessa perheessä on omat roolinsa. Aiheeseen pureutuu Päivi Lattusen toimittama kaksiosainen Elämån teatteri -ohjelma: Martti-Mikael Järvinen sekä Tähtitatvikki, Roosa, Jussi ja Matias esittävät perherooleista teatterileikin, minkä jkålkeen he ja psykiatrian erikoislääkäri Pekka Salmlmies pohtivat tosissaan ja leikillåän, mitlaisia rooleja saattaa tosielämässå olla lasten ja vanhempien vålillå ja mitkä ovat lasten oikeudet ja vaatimukset kodissa. Teatterileikki jatkuu 29.3.
18.00 Urheilutunti: Maailman vahvin mies
Nizzassa järjestettiin viime marraskuussa ki\pailu Maailman Vahvimman Miehen tittelistå. Kilpailu koostui kahdeksasta voimaa ja ketteryyttå vaativasta Iajista: kuorma-auton veto, såkkien raahaus, voimakivien nosto, kolmen henkilöeuton kääntö, "krusifiksi•, kåyden veto vesialtaaseen, veneen nosto ja hiekkatynnyrien kanto. Oh'elma on kooste tapahtumasta. Lisäksl haastatellaan ki/pailuissa mukana oltutta suomalaista Ilkka Nummistoa.
18.55 Heurekal
Kehittyvä kirjapainotekniikka. Vietå 20 vuotta sitten kirjan valmistus oli aivan erilaista kuin nykyåän. Uuden tietotekniikan ansi05ta on moni käsityåvaihe jåänyt pois ja kone on tullut tilalle. Ohjelmassa kerrotaan lyhyesti kirjan matka kirjapainossa käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi. Toimittaja Markku Paavota.
19.15 Suomi 70
Suomi-pop 1939-1944. Suomalaisen iskelmän kuttaisista vuosista kertovan ohjelmasarjan 2/5 osassa "Kaunis on luoksesi kaipuu" on katsaus vuosiin 1939-1944; Ajasta joltoin musiikilla niin kuin koko elämällä oli yksi määräävä nimittäjä: sota. Suunnittelu ja ohjaus Elina Katainen ja Peter von Bagh. Uusinta. Ohjelmasarjan seuraava osa esitetåän 1. 3.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.45 Tyttökullat

Amerikka!aisen komediasarjan neljåstoista osa: Glorian vieraiiu.
21.10 Mestarien musiikkia
...mmmMozart! Salzburgin ihmelapsen ja merkil!isen muusikon musiikkia tulkitsevat soittajat Helsingin Kamari- jousista, laulajatar Tanja Kauppinen ja pianisti Markus Lehtinen. Mozartin maailmaan astutaan studioisännän, kapellimestari Atso Almilan mukana. Toimittajat Outi Kattelus ja Outi Viitasalo, tv-ohjaaja Timo Panula.
21.50 Ajankohtalnen kakkonen: USA:n viisumisota Jokainen ulkomaalainen tarvitsee viisumin päästäkseen USA:aan eikä viisumia myönnetä kaikilte. Erityisesti USA haluaa estäå maahanpääsyn kommunisteilta tai heidän tukijoikseen epäilemiltään henkilöiltä. Suomalainen Laila Eways sai pitkån julkisen taistelun jälkeen jäådå miehensä luokse Yhdysvaltoihin, mutta monet tunnetut kirjailijat ja taiteilijat eivät päåse edes käymäån maailman vapaimmaksi sanotussa maassa. Amerikkalaiset journalistit Robert Richter ja Catherine Warnow kertovat raportissaanm viisumisodan perusteista.
22.50-23.00 Teksti•tv:n uutiset ja sää
Text-tv:s nyheter och våder.