TV-opastiedot: 15.02.1987

Sunnuntai

TV1

8.30 Lasten ohjelmaa
- Professori Baltasar. - Mustalla valkeat sarvet. - Båstisar. - Det var det.
9.10-10.00 Sunnuntaiuusinta: Pääosassa Svetlana
Svetlana on sairastanut MS-tautia 25 vuotta - 3 vuotta sitten hän joutui pyörätuoliin. Hän ei kuitenkaan ole antanut itsensä katkeroitua tai masentua. Svetlana sanookin, ettå vammahan on vain kehossa, sen ei saa antaa nitiståä. Toimittaja Maija-Liisa Wassmund. - Solujen sota. MS-sairaus on lisääntymässä. Sitä on tutkittu hyvin paijon, mutta parannuskeinoa ei vielä ole löydetty. Nykyään tiedetään kuitenkin mitä ihmiskehossa tapahtuu kun tauti on iskenyt. Toimittaja Maija-Liisa Wassmund.
11.40 Pyhäpäivän hartaus
Vuoksen rannalla katumuspäivänä. Imatralla mukana Kirsti Ijäs, Ritva Väänänen, Imatran seurakunnan kamarikuoro sekä Sari ja Janne Gröhn, kantele. Ohjaus Matti Patoheimo.
11.55 MM-hiihdot
MaailmanmestaruusWlpaiIujen miesten 15 km:n hiihto. Selostus Kari Hiltunen ja Hannu-Pekka Hånninen. Eurovisio, Oberstdorf. Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
13.55 Toivotaan, toivotaan. Mtv
Sävelkonsertti kuurojen ja kuulovammaisten hyväksi. Toiveita toteuttavat mm. Kirka, Lea Laven, Eija Ahvo, Modern Talking, Chris Rea ja Whitney Houston. Tilit 9400 pankeissa ja 9077-7 postissa. (Ohjelma tekstitetään suomeksi).
14.55 MM.hiihdot
Maailmanmestaruuskilpailujen mäkihyppy P90. Selostus Kari Hiltunen ja Hannu-Pekka Hänninen. Eurovisio, Oberstdorf. Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
17.25 Tutevia opetusohjelmia
Katsaus lähiaikojen ohjelmistoon.
17.30 Deutsch direkt!
Kahdeksannelta oppitunnilla kerrotaan opiskelusta ja työstä.
17.55 Sähkeuutiset
Tekstitys Teksti-tv:n s. 333.
18.00 Sunnuntairaportti. Mtv
Sukupuolenvaihtajat, transseksuaalit, joutuvat Suomessa kohtaamaan käsittämättömiä vaikeuksia arkipäivän elamässä. Ongelmalasten koulu, Naulakallio, ainutlaatuisessa asemassa Suomessa.
18.30 Loma-TV
Tute mukaan katsomaan, millaista on ltävallan
Obertauernissa. Veden ja lämmön kuntouttavan ja rentouttavan yhteisvaikutuksen taas koet kylpylälomalla Naantalissa. Toteuttajat Ritva Huhtala ja Pirkko Penttilä.
19.00 Maija Mehiläinen
(Biet Maja). Ville muurahaisena. Osa 8/26.
19.25 Ville Vallaton
Mihin kayttää Ville tänään rajattoman tarmonsa?
19.35 Kaikkoava paratiisi Kuudes osa: Menetetty johtaja. Seitsemäs osa ensi sunnuntaina. (E våntan på paradiset). Svensk text i Text-tv s. 334.
20.30 Uutiset ja sää
20.45 Urheiluruutu

21.10 A-studion raportti: Henkeen ja vereen
Suomen hilhtojoukkue on harjoitellut tätä kautta varten enemmän kuin aikaisemmin. Kisavälineisiin on satsattu entistä enemmän. Viimeistä henkistä latausta ja rutistusvoimaa joukkue etsi viikko sitten Davosissa Sveitsissä. A-raportissa seurataan, miten hiihtojoukkueemme valmistautui MM-kisaan. Toimittajana Armi Kyynåräinen. Tuotanto Tv 1 Ajankohtaistoimitus.
21.40 Kesytön maa. Mtv
Uusseelantilainen draamasarja. Menetetty omaisuus. Kymmenen vuotta Ceci on taistellut pitäåkseen yksin pystyssä tilaansa. Hän toteaa rakkauden kaipuunsa turhaksi. Lisää onnettomuuksia on tutossa. Sarja jatkuu Ho 22.25.
22.10 Kymmenen uutiset. Mtv
22.25 Kesytön maa. 2. osa. Mtv
22.55-23.15 Tv.nytt

Aktuell kommentar och sportnytt.

TV2

11.55-13.55 Skid-VM I Oberstdorf
15 km herrar. Reportrar: Bjorn Federley och Frank Sjöman. D;tekt såndning.
14.25 Forsytein taru
Englantilainen sukutarina lontoolaisen kauppiasperheen vaiheista. Neljästoista osa: Ristiriitoja. MV.
15.15 Joensuun kamarimusiikkivlikko 1985
Fine Arts -kvartetti esittää Franz Schubertin jousikvarteton nro 14 d-molli. Ohjelma on taltioitu viidenneltä Joensuun Kamarimusiikkiviikolta Joensuun kirkossa 1985. Toimittaja Timo Panula.
16.00 Berättelsen om trumpetartranan
Trumpetartranan hotas av utrotning men ornitologer i Texas, där fågeln Overvintrar, och i Kanada, där den håckar, gor sitt yttersta för att rådda denna art. Produktion National GeographicWQED, USA. Suomenkielinen teksti Teksti-tv:n sivulta 334.
17.00 Tomin ja Huckin selkkailut
Mark Twainin klassisiin nuorisoromaaneihin perustuvan seikkailusarjan osa 13/26: Huck katoaa. Uusinta.
17.25 Kasmasiini
Elämä on teatteria ja jokaisessa perheessä on omat roolinsa. Aiheeseen pureutuu Päivi Lattusen toimittama kaksiosainen Elämän teatteri -ohjelma: Martti-Mikael Järvinen sekä Tähtitatvikki, Roosa, Jussi ja Matias esittävät perherooleista teatterileikin, minkä jälkeen he ja psykiatrian erikoislääkäri Pekka Salmlmies pohtivat tosissaan ja leikillään, millaisia rooleja saattaa tosielämässä olla lasten ja vanhempien välillä ja mitkä ovat lasten oikeudet ja vaatimukset kodissa. Teatterileikki jatkuu 29.3.
18.00 Urheilutunti: Maailman vahvin mies
Nizzassa järjestettiin viime marraskuussa kilpailu Maailman Vahvimman Miehen tittelistå. Kilpailu koostui kahdeksasta voimaa ja ketteryyttä vaativasta Iajista: kuorma-auton veto, säkkien raahaus, voimakivien nosto, kolmen henkilöauton kääntö, "krusifiksi-, köyden veto vesialtaaseen, veneen nosto ja hiekkatynnyrien kanto. Ohjelma on kooste tapahtumasta. Lisäksi haastatellaan kilpailuissa mukana ollutta suomalaista Ilkka Nummistoa.
18.55 Heurekal
Kehittyvä kirjapainotekniikka. Vielä 20 vuotta sitten kirjan valmistus oli aivan erilaista kuin nykyään. Uuden tietotekniikan ansiosta on moni käsityävaihe jäänyt pois ja kone on tullut tilalle. Ohjelmassa kerrotaan lyhyesti kirjan matka kirjapainossa käsikirjoituksesta valmiiksi kirjaksi. Toimittaja Markku Paavota.
19.15 Suomi 70
Suomi-pop 1939-1944. Suomalaisen iskelmän kultaisista vuosista kertovan ohjelmasarjan 2/5 osassa "Kaunis on luoksesi kaipuu" on katsaus vuosiin 1939-1944; Ajasta joltoin musiikilla niin kuin koko elämällä oli yksi määräävä nimittäjä: sota. Suunnittelu ja ohjaus Elina Katainen ja Peter von Bagh. Uusinta. Ohjelmasarjan seuraava osa esitetåän 1.3.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.45 Tyttökullat

Amerikkalaisen komediasarjan neljästoista osa: Glorian vieraiiu.
21.10 Mestarien musiikkia
...mmmMozart! Salzburgin ihmelapsen ja merkil!isen muusikon musiikkia tulkitsevat soittajat Helsingin Kamari- jousista, laulajatar Tanja Kauppinen ja pianisti Markus Lehtinen. Mozartin maailmaan astutaan studioisännän, kapellimestari Atso Almilan mukana. Toimittajat Outi Kattelus ja Outi Viitasalo, tv-ohjaaja Timo Panula.
21.50 Ajankohtalnen kakkonen: USA:n viisumisota Jokainen ulkomaalainen tarvitsee viisumin päästäkseen USA:aan eikä viisumia myönnetä kaikille. Erityisesti USA haluaa estää maahanpääsyn kommunisteilta tai heidän tukijoikseen epäilemiltään henkilöiltä. Suomalainen Laila Eways sai pitkän julkisen taistelun jälkeen jäädä miehensä luokse Yhdysvaltoihin, mutta monet tunnetut kirjailijat ja taiteilijat eivät pääse edes käymään maailman vapaimmaksi sanotussa maassa. Amerikkalaiset journalistit Robert Richter ja Catherine Warnow kertovat raportissaan viisumisodan perusteista.
22.50-23.00 Teksti-tv:n uutiset ja sää
Text-tv:s nyheter och väder.