TV-opastiedot: 12.04.1987

Sunnuntai

TV1

13.20 Pyhäpäivän hartaus
Palmusunnuntain musiikkihartaudessa ovat mukana järvenpääläiset Canzonetta Novakuoro, Erkki Rajamäki ja
Jarmo Kukkonen. Säestäjinå ovat Juhani Haapasalo, Elina Soinne, Pekka Häkkinen ja Marja Poijärvi-Tuura. Lukijana on Mauno Airola.
13.35 Ajankohtaista kuvataiteesta
Otto Mäkilä, 1904-1955, oli oman aikansa taiteen edelläkävijä. Hän oli surrealisti ja nonfiguratiivinen maalari. Toimittaja Eeva Siltavuori. Uusinta.
13.55 Romeo Ja Julia
Kapellimestari Esa-Pekka Salonen oli valinnut tunnin mittaisen koosteen Sergei Prokofjevin balettimusiikista Romeo ja Julia tokakuiseen Helsingin Juh!aviikkojen ja Radion Sinfoniaorkesterin konserttiin. Ennen teoksen esittämistä Esa-Pekka Salonen kertoo Prokofjevin musiikista ja musiikkivalinnoistaan.
15.05 Toivotaan, toivotaan. Mtv
Mukana Eini orkestereineen, Jarkko Suvanne, Matti Esko, Eija-Sinikka ja Tapani Nevala, Tekstitetään suomeksi.
16.05 Kahdeksan surmanluotia
1. osa: "Kuulkaa korpeimme kuiskintaa." Kuvaus Kimmo Simula, Juhani Voutitainen ja Seppo Immonen, ääni Veijo Lehti, teikkaus Jyrki Rapp, musiikki Erkki Ertama, lavastus Jorma Lindfors, tutkimusainei5ton koonneet Juhani Liedevaara ja Mikko Niskanen, käsikirjoitus ja ohjaus Mikko Niskanen, tuotanto Televisioteatteri. Henki\öt: Vaimo - Tarja.Tuulikki Tarsala, Pasi - Mikko Niskanen, Reiska - Paavo Pentikainen, Tanu - Tauno Paananen, Ellu - Elina Liimatainen, Ari - Ari Vainiontaus, Manu - Mauno Argiliander, Saarnaaja - Kaarlo Wilska, Kauppias - Yrjö Liehunen, Riistapäällikkö - Ilmari Piilonen, Sulo Kokki - Sub Hokkanen, Kalle - Kane Kellokangas. Uusinta. MV. Teksti-tv s. 333. Toinen osa 19.4.
17.25 Tulevia opetusohjelmia
17.30 Deutsch direktl

Ensimmäisen oppivuoden kertaus.
17.55 Sähkeuutiset
Teksti-tv s. 333.
18.00 Sunnuntairaportti. Mtv
- Naiset miehiä väkivaltaisempia, väittää ensimäinen naisrikoliisista tehty tutkimus. Suomalaiset naisvangit tilittävät vaikeuksiaan. - Lakot pysäyttävåt Espanjan pääsiäiseksi. Rajut mielenosoitukset jo päivittäisiä Madridissa. Toimittaja Rauli Virtasen raportti paikanpäältä. - Tuovatko NHL:n ammattilaiset lisäpotkua leijomiehistön MM-kisajoukkueeseen? - Mikä haltituskuvioissa hiertää? Toimittaja Aarno Laitisen rävåkkä näkemys hallituskiemuroista.
18.30 Loma-tv. Mtv
Rooman kevaässä ja Pudasjårven Iso-Syötteessä.
19.00 Maija mehiläinen
(diet Maja). Metsään saapuu kutsumattomia vieraita.
19.20 Ville vallaton
Ville ja pieniä väärinkäsityksiä .
19.30 Afrikkalaiset
Osa 3: Uusia jumalia. Taistelu Afrikan sielusta on kova. Esi-isien henget ja perinteiset jumalat kilpailevat Jeesuksen evankeliumin ja Koraanin opetusten kanssa. Marxismi ja muut maalliset ideologiat tuovat lisänsä taistoon. Kirjoittaja ja juontaja on professori Ali A. Mazurl. Tuotanto BBC. (Afrikansk kultur). Svensk text i Text-tv s. 334.
20.30 Uutiset ja sää
20.45 Urhei!uruutu

21.10 A-studion raportti: Kossivi, kesytön lapsi
Kossivi on pieni togolainen poika, joka on elänyt viidakosssa ilmeisesti pitkänkin ajan ilman ihmi5kontakteja. Hänen tarinansa heijastaa, miten lähellä luontoa ihminen onkaan. Mitä ympäristdvirikkeet merkitsevåt ihmiseksi kasvamisessa? Tuotanto RTSR / Sveitsi.
21.40 Pietari Suuri. Mtv
Suuri lähetysto. Pietari tekee, mita kukaan tsaari ei ennen hänta ole tehnyt: lähtee matkalle Länsi-Eurooppaan saadakseen vaikutteita maansa nykyaikaistamiseksi.
22.10 Kymmenen uutiset. Mtv
22.25 Pietari Suuri. Mtv

Illan osa jatkuu.
22.55-23.15 Tv-nytt
Aktuell kommentar och sportnytt.

TV2

14.20 Forsytein taru
Muistojen kultaaman englantilaisen sukutarinan kahdeskymmenestoinen osa: Hopea!usikka. Tuotanto BBC. MV.
15.10 Kaksi selloa - kaksi päivää
Sellot soivat kaiken kesåä 50-luvulla Kollin saarella, kun nuoret Arto Noras ja Eeva-Liisa Hirvonen harjoittelivat. Nyt toinen on esiintyvä taiteilija ja selloprofessori, toisen elämä on sellonsoiton lehtorina ja perheenäitinä Ranskassa. Lapsuudenystävät viettivät pari syyskesän lomapäivää kesämaisemissaan ja puhuivat sellosta, soitosta ja menneestä. Merimaskun kirkossa Arto Noras soittaa osan J. S. Bachin sarjasta sootosellolle numero 3 C-duuri. Toimittaja Taria Flemming, ohjaaja Arja Nurmi.
16.00 Sunnuntaisin
(Söndagsöppet). Suomenruotsalaiset kirjailijat keskustelevat kuluneen vuoden suosikkikirjoistaan, studiovieraana on trubaduurj Axel Falck Ruotsista sekä Onni Tervonen. Kuka hän on? Kenties hän on tunnetumpi ktovnina ja Suomen ainoana Hawaijikitaristina nimellä Onni Gideon. Tuotanto ruotsinkieliset perheohjelmat.
17.00 Tomin ja Huckin seikkailut
Seikkailusarja, osa 21/26. Uusinta.
17.25 Kasmasiini
Taidematka Kiovaan alkaa. I osa: Kultakupolinen kaupunki. Kasmasiinin kuvausryhmä seurasi mukana, kun neljäkymmenta Tampereen kaupungin lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilasta teki vuosi sitten opintomatkan Kiovaan, Tampereen Y5tävyyskaupunkiin. Kiovassa 10- 11-vuotiaat taidematkalaiset viettivät riemukkaan ja täynnä uusia kokemuksia olieen viikon, josta nähdaän toinen raportti viikon ku!uttua. Toimittaja Marja Maijata.
18.00 Välierä
Juuson jutut. Lähikuvassa jäåkiekkofilosofi ja -valmentaja Juhani Wahlsten; Suomen maajoukkueen entinen kapteeni.
18.40 SPR-Suurkeräys
Yhteenveto 5PR-Suurkeräyksen tuloksista. Mikä lääneista, mika kunnista oli Suomen paras.
19.00 Kulttuuriruutu: Moskovan Happening
Moskovan Kremilissä keskustelun tyyli on muuttunut, niin myos muurien ulkopuotella. Aivan Kremlin kupeessa suuressa Maneesin nåyttelyhallissa keskustelevat kulttuuripiirit rapsakasti runouden ja musiikin välillä. Myos yleisö ottaa innokkaasti osaa tapahtumiin uuden ilmapiirin vallitessa. Maneesin illassa isännöi keskeinen kulttuuriuudistaja, runoilija Andrei Voznesenski. Ohjelman on toimittanut Reijo Nikkilä,
19.30 Urheilutunti: Jääkiekkoa
Nuorten Euroopan mestaruuskilpailujen ottetu Suomi-Ruotsi. Selostaja Antero Karapalo. (Tampere.)
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.45 Tyttökullat

Amerikkalainen komediasarja. Kahdeksastoista osa: Hyvä ja helppo. Tuotanto Touchstone Films.
21.10 Naisen vaaleansininen kirje
(Eine bfassblaue Frauenschrift). ltävaltalainen etokuva vuodelta 1985. Ohjaus Axel Corti, pääosissa Friedrich von Thun, Friederike Kammer ja Krystna Janda. Elokuva voitti Prix Italia-palkinnon 1985.
23.10-23.20 Teksti-tv:n uutiset ja sää
Text-tv:s nyheter och våder.