TV-opastiedot: 08.05.1985

Keskiviikko

TV1

11.10-11.20 Skol.tv: Holk 58
Programmet handlar om en fågelholk där en talgoxe har byggtbo. Repris.
17.30 Lasten ohjelmaa
Muna. Islantilainen tarina ihmiselämästä. - Kallen telakalla. Kallella on upea laivasto: hinaajia, rahtilaivoja, jäänmurtajia. Kaikki hän on itse rakentanut. Uusinta.
17.55 SähkeuutLset
18.00 Tv.nytt
18.15 Ateneumin joululehti

Ateneumissa yli puolen vuosisadan ajan kestäneen taide-opiskelun tunnelmista ja tilanteista kertovat oppilaitten tunnettujen taiteilijoittemme - vapaa-aiheiset piirrokset ja pilakuvat. Suunnittelu ja ohjaus Antti Peippo, musiikki Antti Hytti, asian-tuntija Severi Parko. Tuotanto 1 Asiaohje!mat.
18.45 Jean-Luc Bourel uuden taiyaan alla
Ohjelmassa bretagnelainen maalari Jean-Luc Bourel kertoo vai-kutelmistaan Suomessa ja suomalaisista. Hän maalasi Pohjan-maalla talven taittuessa ja korpijärven rannalla Oitissa kun kesä oli vihreimmillään. Käsikirjoitus ja ohjaus Ritva Renqvist ja Cathy Lßtic-Geffroy. Tuotanto Teatteripalvelu ja Tv I Asiaohjelmat.
19.10 Nils Klimin ihmeellinen maan uumeniin
l. osa: Puiden planeetta. Tanskalaisen kirjailijan Ludvig Holbergin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 300 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Tanskan televisioteatteri tuotti Holbergin satiiriseen romaaniin perustuvan 3-osaisen tv-näytelmän, joka kertoo nuoren lukkarin huikaisevasta mielikuvitusmatkasta. 1. osassa Nils Klim joutuu puhuvien puiden hallitsemaan Utopian maahan Nazarin planeetalle. Henkilöt: Nils Klim ja Kertoja - Frits Helmuth, Palmka - Susse Wold, Puiden vanhin - Preben Lerdorff-Rye, Rasbaki - John Hahn-Petersen. Käskirjoitus Kaj Nissen ja Kaspar Rostrup. Ohjaus Kaspar Rostrup. Lavastus Sören Breum. Puvustus Lone Ernst. Tuottajat Leon Munkholm ja Ole Reim.
20.30 Uutiset ja sää 
20.55 A-studio: Kun aseet vaikenivat.

Euroopan suursota loppui 40 vuotta sitten. Samalla muotoutui Eurooppa sellaiseksi kuin se nyt tunnetaan, Palaamme ajassa yli 40 vuoden taakse, kun rintamien eri puolilla olleet sotilaat kertovat sen ajan tunnelmistaan ja tuntemuksistaan. Tuotanto Tv I Ajankohtaistoimitus.
21.30 Terveydeksi
Amerikkalainen sarja. Suruviesti: Diane suree läheisen ystävän poismenoa ja loukkaantuu sydänjuuriaan myöten Samin ja asiakaskunnan lähes täydellisestä välinpitämättömyydestä. Mtv.
22.00 Dynastia
Amerikkalainen sarja. Kyyneleitä: Blake saa Indonesiasta
hälyttäviä uutisia, joita hän kieltäytyy uskomasta. Myös Fallon osoittaa tunteitaan kuin haavoittunut karhu. Mtv.
23.00-23.05 Tv-nytt

TV2

18.00 Pikku Kakkonen
Minttu. - Näin syntyy . . . Ohjelmasarjassa seurataan, kuinka lasi valmistuu. - Karhun kaunis turkki. Piirroselokuva suomalaisesta kansansadusta. Pikku Kakkosen toimittavat Vuokko Järvilehto ja Olli Löytönen. (Ohjelma sisältää uusintoja.)
18.30 Matka maailman ympäri
Osa 17: Matka ilmapallolla.
18.55 Patakakkonen
Leipurimestari Jouko Yrjölä tekee ruusuja äitienpäiväksi. Sirkka ja Jaakko valmistavat teepöytään pikk.ulämmintä. Suunnittelija Jaakko Kolmonen, ohjaaja Matti Elo.
19.30 Ritari Ässä
Mtv.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.55 Vanderberg

Kanadalainen sarja.
21.50 Giorgione: Konsertti
Taulu-sarjassa esitellään musiikkiaiheisia teoksia. John Jacob esittelee Pariisin Louvressa olevan teoksen.
22.00 Kymmenen uutiset
Mtv.
22.20-23.00 Tampere Jazz 84
Michele Rosewoman - New York Uba -orkesteri oli Tampere Jazz -tapahtuman päävieras. Tänä iltana näemme ja kuulemme tätä Afro-Cuban-jazzorkesteria Tampereen yliopiston juhlasalin estradilla. Ohjelman toinen osa. (Ohjelma on samanaikaisesti kuultavissa stereofonisena radion rinnakkaisohjelmassa.)