TV-opastiedot: 01.05.1985

Keskiviikko

TV1

14.00 Helsingin kaupunginorkesterin vappumatinea
Perinteisessä kevätiloittelussaan Helsingin Kaupunginorkesteri esittää keveitä vapun tunnelmaan sopivia säveliä: Bellmania, Mozartia, Straussia... Konsertin johtaa Okko Kamu ja solistina on Vesa-Matti Loiri. Suora yhteislähetys radion kanssa Finlandia-talolta.
15.00 Kap Hornin arvoitus
Monet purjelaivat miehistöineen tuhoutuivat myrskyissä eri
puolilla maailmaa, mutta pelottavin kaikista rannikoista oli Kap Horn. Nyt nähtävässä elokuvassa Kap Homin tarina on samalla suurten purjelaivojen tarina. Elokuvassa on käytetty mm. harvinaisla dokumenttifilmejä työstä näillä laivoilla. Ohjelmassa seurataan arkeologi Peter Throckmortonin yrityksiä pelastaa uponnutta St Mary laivaa. Tuotanto Anglia Television.
15.50 Lassien taikaa
(The Magic of Lassie). Amerikkalainen tv•elokuva v. 1978.
Ohjaus Don Chaffey. Pääosissa Mickey Rooney, Pernell
Roberts, Stephanie Zimbalist, Michael Sharrett, Alice Faye,
James Stewart ja Lassie.
17.30 Lasten ohjelmaa
- Sillon ko aarnätulet pallaa. - Tyttö ja kevät.
17.55 Sähkeuutiset
18.00 Tv-nytt
18.15 Sama kaiku on askelten

Elämän arkea ja valtakunnan juhlaa. Senaatintorin ja Hakaniementorin elämää ei!en ja tänään. Toimittajat Arvo Ahlroos ja Erkki 110. Tuotanto Tv 1 Asiaohjelmat ja Opetus-tv.
19.40 Vappunenä
Tv-teatteri vappupäällä. Sketsejä, tippaleipiä ja muuta ajankohtaista naposteltavaa. Nenässä mukana Eeva-Maija Haukinen, Tarja Keinänen, Eira Soriola, Kaija Pakarinen ja Sulevi Peltola. Ohjaus Pentti Järvinen. Tuotanto Tv 1 Televisioteatteri.
20.30 Uutiset ja sää
20.55 A-studio

Ammattiyhdistysväen ja vasemmiston vappua Jyväskylässä, Kuopiossa ja Mikkelissä. Tuotanto 1 Ajankohtaistoimitus.
21.30 Kevätkonsertti Budapestista
Suosituimpia ikivihreitä suomalaisten ja unkarilaisten solistien esittäminä. Unkarin television yhteistuotantona. Mtv.
23.00-0.30 Jääkiekkoilua
Maailmanmestaruuskilpailujen ottelu Kanada-Neuvostoliitto. (Intervisio, Praha.)

TV2

16.45 Kevättä Wienissä
1. osa. Wienin sinfoniaorkesterin kevätkonsertissa. Tässä ensimmäisessä osassa Mozart on etusijalla. Orkesteria johtaa Leopold Hager, solisteina ovat Robert Holl, basso, Gabriele Benackova-Cap, sopraano, ja Erich Hoerbarth, viulu. Tuotanto Itävallan televisio.
17.35 Ovatko aatteet aikansa eläneet?
Raportti työväen teatteritoiminnasta Mikkelissä järjestettyjen näyttämöpäivien valossa. Työväennäyttämöiden historiallisiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin vastaavat mm. elokuvaohjaaja
MikkD Niskanen, Työväen Nuorisoliiton koulutussihteeri Eva-Sisko Artell sekä ohjaajat Riitta-Liisa Lahti ja Matti Kuikkaniemi. Lähetyksessä pistäydytään myös Ykspihlajan näyttämöllä. Ohjelman ovat toimittaneet Aino Kärki ja Erkki Pitkänen.
18.00 Pikku Kakkonen
- Minttu. - Näin syntyy ... - Kansansatuja. Ketun ja karhun vedonlyönti. Pikku Kakkosen toimittavat Timo Kulmakk ja Jussi-Pekka Koskiranta. (Ohjelma sisältää uusintoja.)
18.25 Matka maailman ympäri
Espanjalainen piirroselokuva. Osa 16: Kaikki jälleen yhdessä.
18.50 Disneyn ihmeellinen maailma: Aku Ankan 50-vuotis-päivät.
Viime vuonna maailman kuuluisin ankka täytti 50 vuotta. Dick Van I"yken juontama ohjelma kertoo juhlien vietosta, erikoisvieraiüa Akun varsinaisten ystävien ja sukulaisten lisäksi Ed Asner, C3PO; Bruce Jenner, Coris Leachman, john Ritter, Kenny Rogers, R2D2, Donna Summer, Andy Warhol ja Henry Winkler. Mtv.
19.50 Mitä Albin Amelin näki
Ruotsalainen taiteilija Albin Amelin oli sortajien ja sorrettujen kuvaeja, jota askarruttivat elämän voimat ja vastavoimat. Hänen töissään vallalta on riisuttu naamiot, ja luokkataistelun juuret näyttäytyvät niissä pelkimmillään. Toimittaja Kristina Romare. Tuotanto Ruotsin televisio.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.55 Vanderberg

Kanadalainen sarja. Tämänkertainen jakso: 10 000 000 dollaria.
21.50 Braque: Soittaja
Taulu•sarjassa esitellään musiikkiaiheisia teoksia. Edwin Mullins esittelee Baselin Taidemuseossa olevan teoksen.
22.00-22.20 Kymmenen uutiset
Mtv.