Viikkokysymys: Missä järjestyksessä pidät elokuvakokoelmasi?

10.05.2021

Mihin järjestykseen järjestät elokuvahyllysi? Näyttelijä, aakkos, genre, ohjaaja, vai jonkin muun järjestyksen mukaan? Nyt otetaan kunnolla selvää, mikä näistä tavoista on se suosituin tapa järjestää elokuvat hyllyyn.

Yksi parhaista puolista elokuvien keräilyssä on toki katsoa niitä, mutta myös ihastella kansia ja järjestää niitä hyllyyn. Viikkokysymys kuuluukin: Missä järjestyksessä pidät elokuvakokoelmasi? Monet varmasti tykkäävät järjestää elokuvansa perinteisesti aakkosjärjestykseen tai genrejärjestykseen, mutta nyt otetaan kunnolla selvää, mikä näistä tavoista on se suosituin. Vastaa kyselyyn alla. 

  • C. Julkaisijajärjestys tarkoittaa esim. Future Film, Warner, Paramount.
  • G. Palkintojärjestys tarkoittaa, että ole järjestänyt elokuvia niiden saamien palkintojen mukaan esim. Oskar, Paras elokuva, Paras  
  • H. Vuosikymmenien mukaan järjestyksessä, kuten esim. 1960-luvun leffat ovat omassa rivissä ja 1990-luvun leffat ovat omassa hyllyssä.
  • I. Sekalaisessa järjestyksessä tarkoittaa, että elokuvat ovat täysin sekaisin ilman mitään mietittyä järjestystä. 
  • J. Monilla tavoilla järjestyksessä tarkoittaa, että olet järjestänyt elokuvat monella eri tapaa, esim. jotkut leffat ovat näyttelijän mukaan samassa rivissä, mutta muuten elokuvat ovat genreittäin.

Oletko lukenut jo nämä jutut?