TV-opastiedot: 22.05.1985

Keskiviikko

TV1

17.30 Lasten ohjelmaa
Unelmoiva jättiläinen Islantilainen tarina. - Veeran kukkaseppele. Matti A.Pitkäsen diatarina.
17.55 Sähkeuutiset
18.00 Tv-nytt
18.15 Lyhyesti

Argentiinalaissyntyinen Jorge Preloran on tehnyt jo vuosikymmeniä Etelä•Amerikan antropologiaa käsitteleviä dokumenttielokuvia sekä vapaamuotoisia lyhytelokuvia. Tässä ohjelmassa näemme neljä elokuvaa hänen tuotannostaan: Chucalezna, Pumppu, Claudia sekä Alkeellisia sokerimyllyjä.
19.05 Kuukauden taidekuva
Tanskan nykytaidetta esittelevän sarjan kolmannessa osassa tutustutaan Klaus Hilligsöeen, jonka tuotannossa taideteos ja sitä ympäröivä tila muodostavat elimellisen kokonaisuuden. Tuotanto Tanskan televisio.
19.15 Kylän valot
Matka maalle. Mitä kuuluu nyt - kymmenen vuoden kuluttua "Pientilan emäntien iltamien" kyliin Pohjois-Karjalassa? Tapaamme myös uusia rasimäkeläisiä ja sivakka!aisia. Kuvaaja Erkki Ervasti, äänittäjä Juhani Pa!onen, toimittaja Jorma Molarius, tuotanto I Asiaohjelmat.
20.30 Uutlset ja sää
20.55 A-studio

- Virkamiesliitto koolla - kuinka altis virkamies on lakkoilemaan? -Kokoomuksen puoluevaltuusto koolla - kuinka kauan kokoomus jaksaa odottaa? - Suomalainen merenkukku esittäytyy Lontoossa.
21.30 Terveydeksi
Pelituulella. Valmentaja on kovasti innostunut uudesta viehättävästä naapuristaan, mutta muistaako hän enää vanhoja lähestymiskikkojaan. Mtv.
22.00 Dynastia
Lohtu ja epätoivo: Kukaan ei ymmärrä Blake Carringtonia. Adam havaP,see tilanteessa markkinaraon ja tulevia tapahtumia ennakoiden ryhtyy osoittamaan myötätuntoaan. Mtv.
23.00-23.05 Tv-nytt

TV2

18.00 Pikku Kakkonen
- Minttu. - Näin syntyy . . . Ohjelmasarjassa seurataan, kuinka kirja valmistuu nykyaikaisessa tuotantolaitoksessa. Hiiret pelastavat karhun. Piirroselokuva suomalaisesta kansansadusta. Pikku Kakkosen toimittavat Pirkko-Liisa Tikka, Maija Salo ja Pekka Salo. (Ohjelma sisältää uusintoja).
18.30 Matka maailman ympäri
Jules Vernen romaaniin perustuva espanjalainen piirrossarja. Osa 19: Hurja junamatka.
18.55 Pitkän tien alussa
Elokuva lähetystyöstä Hong Kongissa ja Bangkokisca. Ohjelma välittää myös yksittäisten ihmisten ja perheiden kokemusta kaupungistumistumisesta ja esittelee paikallisten kristittyjen työtä. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Korhonen. Suomen Lähetysseura -84.
19.30 Ritari Ässä
Kuoleman orkidea. Michael on vähällä päästä hengestään jäljittäessään vaarallisia myrkkyjä terroristellle välittävää suurrikollista. Mtv.
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.55 Jalkapalloilua

MM-karsintaottelu Suomi-Englanti. Selostaja Antero Karapa- 10, tv-ohjaaja Juhani Valasvaara (Olympiastadion, Helsinki).
22.00 Kymmenen uutiset
Mtv.
22.20-n. 23.00 Viihdekakkonen: Nipe Nikupe - vuoroin vieraissa
Raportti tansanialaisen Selo-, laulu- ja tanssiryhmän kultuuriyhteistyömatkasta Suomen suvessa 1984. Toimittajana Jorma Koski.