02.08.1987

Sunnuntai

TV1

15.55 Monsieur Erik- muodinluoja huipulta
Tanskalainen Erik Mortensen on johtanut pariisilaista Ba!main;n muotita!oa sen perustajan, Pierre Balmainin
kuoleman jälkeen. Tanskan television tuottamassa ohjelmassa Mortensen kertoo uransa alkuvaiheista. Samalla
seurataan syys• ja tatvikokoelman 1985-86 syntyä ja valmiin kokoelman esittelyå lehdistölle ja kutsuvieraille. Toimittaja Annette Breumng. Uusinta.
17.00 Pasticcio eli kauniin tuntemattoman seikkailut
Oopperaharjoitusten aikana Mezzo, kauni5 oopperalaulajatar, joutuu salaperäisesti keskelle Händelin oopperan tapahtumia ja saman tien mukaan huimiin seikkailuihin. Ranskalainen ohjaaja Jean Louis Martinoty teki 1700• ja 1800•luvuilla suositun tavan mukaisesti kokoomaoopperan Händelin 33 oopperasävelmästä. Sävellykset ja tekstit ovat alkuperåisesså muodossaan, ne vain on sidottu yhteen uudella juonella. Musiikin johto Jean-Claude Malgoire. Solisteina: Ute TreckeI•Burckhardt, Edda Moser.
Jean Nirouet, Pamela Hamblin, Michael Ebbecke, Douglas F. Ahlstedt. Gregocy Reinhart yrn, Orkesteri Deutsche Händelsolisten. W.ohjaus Hans Hirschmann. Toteutus SüdwestfunWBaden-Baden.
19.00 Tohtori Sykerö
Hollantitainen piirrossarja. Uusinta.
19.30 Katoava maailma: Afrikan rendillit
ltäisen Afrikan aavikolla elää paimentolaisheimo rendillit. Heidän karjaansa ovat kamelit, ja vaikka laitumena heillä on Pohjois-Karja!an !äänin kokoinen alue ei ruokaa koskaan Ote eläimille liiemmålti. Yhä vielå elävät heimon vanhat perinteeet ja nuoret miehet oppivat soturin taitonsa vanhemmilta. Uusi aika on kuitenkin kolkuttamassa ovelle. Ohjelman asiantuntijana on antropologi Anders Grum. Tuotanto Granada TV, Englanti. (En utdöende värld). Svensk text i Text-TV s. 334.
20.30 Uutiset ja sää
20.45 Levyraati. Mtv

Juontaja: Jukka Virtanen, vieraina Petteri Sallinen, Pirjo Kauppinen, Raimo Henriksson, Pirkko Liinamaa ja Klaus Järvinen.
21.45 Urheiluruutu
22.10 Kymmenen Uuüset. Mtv.
22.25 TV.nytt
22.45-23.47 Ihmeiden markktnat

Jorge Amadon romaanin pohjalta kuvatun draamasarjan yhdeksäs osa.

TV2

18.00 Oudon tähden lapset
Englantilainen 6-osainen tieteissarja kolmen lapsen yrityksistä selvittää muinaisen avaruusaluksen arvoitus. Osa 3. Tuotanto TVNZ/Thames W.
18.25 Kiina tänään
Laakekasvien markkinat. Kak5iosaisen dokumenttiohjelman jälkimmäinen osa kertoo kasvien merkityksestä Kiinan vuosituhansia vanhan lääketieteen parannuskeinona. Tuotanto: NHK/Japani.
19.10 Kulttuuriruutu: Punaiset kengät Sodankylässä
Kulttuuriruutu Sodankylän Elokuva uhlilta 11. -15.6. On-
ko elokuvasta tutossa osa eliittiku ttuuria? Joka tapauksessa, kun Raymond Durgnat ja Michael Powell analysoivat viimeksimainitun ohjaamaa aikanaan käänteentekevää "Punaiset kengät" balettielokuvaa, katsoja voi kokea e!okuvahistorian siipien havinan. Toimittaja Eeli Aalto.
19.45 Urheilutunti: ammuntaa
Euroopan mestaruuski!pailujen viimeisen päivän ohjelmassa on Trapin henkilökohtainen kilpailu. Selostaja Juhani Sipilä, tv•ohjaaja Kaj Suominen (Hollota).
20.30 Uutiset, sää ja tietoisku
20.45 Haaste

Kuusiosainen televisiosarja Ametikan Cup •purjehduskllpailun juonitte!uista ja kilpailutunnelmista vuonna 1983. Täma kuvitteeliinen ohjelma perustuu tosiasi01hin, joiden ympärille on kudottu rakkautta, jånnitystä ja romantiik. kaa. Tuotanto Golden Dolphin Prod./USA.
21.35 Festivo
Vanha Rauma on sailynyt Pohjoismaiden laajimpana puukaupunkikokonaisuutena. Tässä samassa ympäristössä järjestetään vuosittain Rauman kamarimusiikkiviikko, Festivo. Viime vuonna taltioidussa ohjelmassa esiintyvät mm. Ralf Gothonit Walton Grönroos, Daniel-kvartetti ja Karine Georgian. Lyhytfilmin ovat valmistaneet Pertti Pitkonen (ohjaus), Antti Välikangas (kuvaus), Pertti Harju ja Jouko Koivusaari (äänitys) sekä Sepi Niemi (leikkaus). TV 2 Alueohjelmatoimitus, Länsi-Suomen atue, Porin toimitus.
22.10-0.10 Isä Quijote
(Monsignor Quixote). Englantilainen Graham Greenen romaaniin perustuva televisioelokuva vuodelta 1984. Pääosissa Sir Alec Guinness, Leo McKern ja Rosalie Crutch!ey. Ohjaaja Rodney Bennet.