Evästeet sekä rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tämä on Suomikassu.fi-verkkosivuston henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Ensimmäisessä kappaleessa käsitellään Suomikassu.fi-verkkosivuston evästekäytännöt.

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön (Asiakas).

1 Evästeet

Suomikassu.fi-verkkosivusto käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnallisuuden ja käyttökokemuksen parantamiseksi, kävijämäärien tilastointiin ja analysointiin sekä räätälöidyn ja kohdennetun mainonnan tarkoituksiin.

Käyttämällä verkkosivustoa Asiakas suostuu evästeiden käyttämisen. Evästeiden ilmoitusbanneri ilmestyy verkkosivujen ylälaitaan Asiakkaan saapuessa ensimmäistä kertaa verkkosivulle. Asiakasta ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla.

Suomikassu.fi-verkkosivustolla on linkkejä ja yhteyksiä kolmannen osapuolen sosiaalisiin verkostopalveluihin, kuten Facebookin Jaa-nappula ja Twitterin Twiittaa-nappula. Kolmansien osapuolten toiminallisuudet latautuvat heidän omilta palvelimiltaan.

Suomikassu.fi-verkkosivustolla käytetään myös Facebookin kommenttilaajennusta. Lisätietoa Facebookin Tietosuojakäytännöistä.

Kolmannen osapuolen palveluntarjoaja Google käyttää evästeitä ja näyttää niiden avulla mainoksia sellaisten tietojen perusteella, jotka on saatu käyttäjän aiemmista vierailuista sivustollamme tai muilla sivustoilla. Lisätietoja: Näin Google käyttää tietoja

Googlen mainosevästeiden avulla Google ja sen kumppanit voivat näyttää mainoksia käyttäjille niiden tietojen perusteella, jotka on saatu käyttäjien käynneistä sivustoillamme ja/tai muilla sivustoilla. Käyttäjät voivat poistaa räätälöidyn mainonnan käytöstä Googlen Mainosasetuksissa.

Asiakas voi estää evästeiden käytön oman verkkoselaimen asetuksissa. Lisäksi verkkoselaimen avulla Asiakas voi poistaa aiemmin tallennetut evästeet.

Asiakas voi poistaa käytöstä laajennuksiin ja räätälöityyn mainontaan liittyvät kolmannen osapuolen evästeet sivulla www.aboutads.info.

2. REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE

2.1 Rekisterinpitäjä ja rekisteristä vastaava henkilö

Suomikassu.fi-verkkosivusto

Erkki Alho

20100 Turku

suomikassu[at]suomikassu.fi

2.2 Rekisterin nimi

Suomikassu.fi asiakasrekisteri

2.3 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja tietolähteet

Rekisterinpitäjä käsittelee ja arkistoi Asiakkaan henkilötietoja seuraavissa tarkoituksissa:

A. Sähköisen uutiskirjeen tilaus: Asiakkaan ilmoittama sähköpostiosoite

B. Ota yhteyttä -lomake (yhteydenottolomake): Asiakkaan ilmoittama nimi ja sähköpostiosoite

C. Asiakkaan tilaus verkkokaupasta: Asiakkaan ilmoittama nimi, osoite, sähköposti ja puhelinnumero

D. Muulla asiakkaan ilmoittamalla tavalla, kuten puhelimitse, sosiaalisen median tai sähköpostin kautta

Sovellettava lainmukainen peruste henkilötietojen käsittelyyn on Asiakkaan itsensä ilmoittama henkilötieto ja suostumus.

Rekisterinpitäjä käsittelee ja arkistoi Asiakkaalta saamiaan henkilötietoja, jotka on pyydetty verkkokauppa- tai uutiskirjetilauksen tai yhteydenottolomakkeen täyttämisen yhteydessä. Verkkokaupasta tilaaminen ei vaadi erillistä rekisteröitymistä.

Rekisterinpitäjä pyytää ja käsittelee vain niitä henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä asiakassuhteen hoitamiseen, kuten verkkokauppatilauksen käsittelyyn ja toimittamiseen sekä yhteydenpitoon liittyen.

Henkilötietoja ei julkisteta eikä niitä siirretä muihin maihin.

2.4 Henkilötietojen vastaanottajat ja käsittelijät

Asiakkaan henkilötietoja käsittelevät kolmannet osapuolet ovat Rekisterinpitäjän alihankkijoita. Näiden alihankkijoiden palvelut ovat välttämättömiä, jotta sopimus sähköisen tilauksen hankkimisesta ja käsittelystä Rekisterinpitäjän ja Asiakkaan välisessä sopimuksessa voidaan toteuttaa.

Rekisterinpitäjän alihankkijoita ovat:

  • Webnode AG (verkkokauppajärjestelmä);
  • Rahtiyhtiöt Posti ja Matkahuolto;
  • Google Analytics (kotisivun analytiikka);

Lisätietoa Verkkokauppajärjestelmän ylläpitäjän tietosuojakäytännöistä: Webnode AG:n

2.5 Henkilötietojen säilytyksen kesto

Rekisterinpitäjä säilyttää henkilötietoja niin kauan kuin on tarpeen siihen tarkoitukseen, mitä tässä tietosuojaselosteessa on kuvattu.

Asiakkaan verkkokauppatilauksen henkilötietoja säilytetään ja arkistoidaan maksimissaan vuoden ajan tilauksen luontipäivästä lukien.

Yhteydenottolomakkeen henkilötietoja säilytetään ja arkistoidaan maksimissaan vuoden ajan yhteydenottolomakkeen täyttöpäivästä lukien.

Kun Asiakas peruuttaa uutiskirjetilauksen, rekisterissä olevat tiedot poistetaan.

2.6 Asiakkaan oikeudet

Asiakkaalla onoikeus tutustua henkilötietoihinsa ja pyytää niihin oikaisua. Lisäksi Asiakkaalla on oikeus pyytää henkilötietojensa siirtoa toiselle rekisterinpitäjälle tai henkilötietojen poistamista kokonaan.

Asiakkaalla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus henkilötietojen käsittelyyn. Asiakas voi myös vastustaa tai rajoittaa henkilötietojensa käsittelyä.

Pyynnöt henkilötietojen tarkastamiseen, oikaisemiseen, siirtämiseen, peruuttamiseen, vastustamiseen tai poistamiseen tulee lähettää kirjallisesti Rekisterinpitäjälle sähköpostitse suomikassu[at]suomikassu.fi.

Asiakkaalla on oikeus valittaa Tietosuojavaltuutetun toimistoon, jos henkilötietojen käsittely ei toteudu lainsäädännön mukaisesti.

2.7 Henkilötietojen turvallisuus

Rekisterinpitäjä sitoutuu toteuttamaan teknisiä varotoimia, jotka ovat tarpeen henkilötietojen suojaamiseksi. Henkilötietoja säilytetään Rekisterinpitäjän alihankkijan Verkkokauppajärjestelmässä.

Vain Rekisteristä vastaavalla henkilöllä ja hänen valtuuttamallaan sivuston ylläpitäjällä on pääsyoikeus henkilötietoihin.


3 Muutokset

Rekisterinpitäjä voi päivittää rekisteri- ja tietosuojaselosteen sekä evästekäytännöt milloin tahansa.

Päivitetty viimeksi 12.2.2021