Kyselytulokset: Omistatko VHS-nauhurin?

06.04.2021

Ennätysmäärä kyselyyn vastanneita ja yllättävä tulos?

Viikkokysymys kuului: Omistatko VHS-nauhurin? Vastauksia tuli viikon aikana ennätykselliset 285 ääntä! Jos vastausmäärä yllätti, niin yllätti tuloksetkin. Huimat 90% vastaajista omistavat vielä VHS-nauhurin. Tämä on huima lukema, ottaen huomioon, että olemme siirtyneet VHS:stä DVD:hen jo aika päiviä sitten. Tarkoittaako tämä sitä, että ihmiset pitävät edelleen kiinni VHS-kokoelmastaan, sillä uusia julkaisuja ei ole tullut sitten 2005, vai tarkoittaako tämä sitä, että VHS-keräily on nostamassa päätään ja vanhoja nauhoja on ruvettu keräilemään takaisin?

58% edelleen käyttää VHS-nauhuria aktiivisesti, mikä on myös huikea luku. 32% omistaa VHS-nauhurin mutta ei käytä aktiivisesti. Tämä selittyy varmastikin sillä, että monien vintille ja varastoon on jäänyt videonauhuri pölyyntymään 90-luvun jälkeen. Vain 9% vastaajista ei omista,. eikä ole hankkimassakaan ja 1% on hankkimassa nauhurin. Viikon kyselytulokset löytyvät alta.

Mitä mieltä olet tuloksista? Oliko tulos yllättävä? Tekeekö VHS-formaatti paluuta kuin vinyylilevyt konsanaan? Voit vaikuttaa edelleeen kyselyyn täällä.

Oletko lukenut jo nämä jutut?